Gratis hundevalper, hvor får en det?

Det er koselig å ha en hund i familien, men det er ikke alltid enkelt å ha penger til å kjøpe en valp. Det trenger dog ikke å avholde dere fra å få drømmen om en hundevalp oppfylt. Det finnes alternativer for å få gratis hundevalper. Det kan være andre familier hvor tispen har fått valper og de ikke kan få solgt dem eller litt større hunder som trenger å bli omplassert. Det finnes flere annonser på finn.no og det er også mulig å sjekke med dyrebeskyttelsen om de har hunder som trenger omplassering.

Stort ansvar selv med gratis hundevalper

Før du kontakter forskjellige familier om gratis hundevalp, så bør du tenke over det ansvaret som følger med en liten valp. En ting er at den er søt, kosete og leken når det er liten. Men den blir fort større og selv om det ikke er slik at du kan velge å vrake blant gratis hundevalper, så bør du tenke over hvilken hund dere kan ha hjemme. Det er stor forskjell på å ha ansvaret for en liten hund og en velvoksen Schæfer. Sistnevnte krever mye stell, mosjon og tar plass. Ønsker dere en familiehund på grunn av barna, så er Boxere og Golden Retriever de hunderasene som passer best til familier med barn.

En annen ting er at hunden vil være der i mange år fremover, hvilket betyr at den enten må bli med på ferier og andre turer eller plasseres i kennel. Alt koster penger og det er ikke det billigste å ha en hund når man regner med mat, besøk hos veterinæren, pass i kennel etc. Derfor er det viktig å ta dette med i tankene før dere løper ut og henter den første og beste hundevalp dere kan få gratis. Mange tar opp kortsiktige lån for å kjøpe hund, men det er heller ikke smart, så om du ønsker en gratis valp må du enten spare opp eller la være. Du må også ha råd til å forsørge valpen på en god måte!

Bli kjent med valpen først

Når dere kommer frem til stedet hvor dere kan få hundevalpen, så se den litt på avstand først. Det er stor forskjell på en valp som er vant med mennesker og en valp som er redd og engstelig. En glad og sosial hund som i tillegg er ren og velstelt vil bli en god familiehund. Men en valp som er sky og kanskje redd for mennesker kan bli aggressiv på et senere tidspunkt og det er det ingen i familien som ønsker.

Gratis hundevalper, hvor får en det?

Hva bør en tenke på angående hundevalper?

Når du skal kjøpe en hundevalp så er det mye å tenke på. Derfor bør man unngå raske beslutninger da en slik liten tass kommer med et stort ansvar. Er dere en familie som skal ha hund, så bør dere være sikre på at dere velger riktig. Valpen blir større og vil kreve mer oppmerksomhet og så er det noen praktiske tanker rundt størrelse på hunden. Det er ikke helt uvesentlig om dere kjøper en Chihuahua eller en Schäferhund.

Vær nøye med valget av hundevalp

Når du har funnet ut hvilken hund du er på jakt etter, så kan du finne oppdrettere på nettet. En annen mulighet er å kontakte kennelklubben til den rasen du har valgt og spørre dem om råd. Her vil du kunne få anbefalinger på hvilke oppdrettere du bør velge og hvem du bør unngå. Så snart du har valgt en oppdretter bør du reise på besøk. Personlige relasjoner gjør det ofte enklere å finne den riktige hundevalpen og samtidig kan du se både valpen og moren. Ved å se nærmere på moren kan du få et godt innblikk i hvordan den oppfører seg. Oppførsel vil arves av valpene og de vil også lære det av moren. Det er derfor stor forskjell på om moren er rolig, vennlig og åpen eller usikker, aggressiv og lukket.

Om tispen virker redd eller aggressiv, så bør du finne en annen oppdretter. Men virker den velstelt, snill og glad i mennesker så er det et godt tegn og da kan du være rimelig sikker på at valpene blir tatt godt vare på.

Det praktiske rundt kjøp av hundevalper

Du bør ikke kjøpe valpen før den er minst åtte uker gammel. Når den er klar til å forlate oppdretteren, så bør du studere den litt en siste gang for å sjekke at den ikke er syk, redd eller kanskje ikke er noe glad i mennesker. En valp må ha lært seg å ha nærkontakt med mennesker fra fødselen av for å bli en glad og sosial hund. Hundevalpen bør også være ren og velstelt og er det noe som du ikke føler deg helt trygg på, så er det bedre å finne et annet sted.

Sjekk at valpen har fått ormekur og be gjerne om skriftlig dokumentasjon på dette. Du bør også spørre om det er noe annet du får med på kjøpet når du henter valpen. Har den f.eks. blitt ID-merket, så er det en fordel.

Du kan som regel ikke betale på annen måte enn ved vanlig bankoverføring eller faktura, ikke så mange som tilbyr betaling via bankkort/kredittkort (norske-kredittkort.no re:member).

Hva bør en tenke på angående hundevalper?